Du trenger ikke bruke såpe i dusjen etter badet. "Dusj Naken- kampanje" pågår i ukene 36 og 37!

Trodde du at du måtte vaske deg med såpe etter bading i svømmehallen? Nei, det trenger du faktisk ikke.

Alle må vaske seg godt med såpe i dusjen før de går ut i bassenget, men ifølge ekspertene er det ikke nødvendig å såpe seg inn etterpå. 

 

Tekst: aStory

 

- Det viktigste er at man vasker seg med såpe i dusjen før man skal bade. Men av hensyn til bakterier på huden er det ikke nødvendig at man vasker seg med såpe etterpå, sier Helene Brandshaug, overingeniør ved Folkehelsekontoret i Bærum kommune.

 

Men man bør uansett dusje etter bassengbesøket.

 

- Vi anbefaler å skylle av seg med rent vann for å bort klorrester og unngå at huden blir tørr og irritert, fortsetter hun.

 

Men når klorvannet kommer i kontakt med organiske materialer som for eksempel svette, kan klorlukten sette seg i huden. Da kan det, ifølge seniorrådgiver i Folkehelseinstituttet Line Ø. Angeloff, være nødvendig å bruke såpe for å bli kvitt lukten.

 

- Hvis en lukter veldig klor etter å ha badet, er det ikke sikker at man får bort all klorlukt hvis man kun bruker rent vann, sier hun.

 

Hvis alle derimot er veldig nøye med å vaske av seg spor av svette, urin, avføring, kosmetikk, solkrem og andre potensielle vannforurensninger før en går i vannet, vil bassengvannet holde seg renere og det trengs mindre klor for å desinfisere det.

 

- Det blir også mer behagelig å svømme i et basseng uten altfor mye klor. Så vil nok mange uansett føle behov for å bruke litt såpe i dusjen etterpå, men det er altså ikke nødvendig for annet enn å fjerne klorlukten, sier Angeloff.